skip to Main Content

Introductie

Lekker Zootje is Haarlems eerste circulaire oesterzwam kwekerij.

Per maand wordt 5000 kg koffiedrab omgezet in ca. 1000 kg oesterzwammen. De koffiedrab krijgt daarmee een tweede leven en wordt gered van de verbrandingsoven. De oesterzwammen worden vers verkocht en ook verwerkt in 100% vegan snacks en spreads. Het uitgewerkte substraat wordt gecomposteerd en is daarmee de basis voor de perfecte bodemverbeteraar voor de tuin of plantenbak. Zo is het hele proces circulair.

Lekker Zootje is 3x goed: goed voor jou, goed voor de dieren en goed voor het milieu

Op welke manier maak je impact?

We geven koffiedrab een tweede leven en besparen daarmee veel CO2. Uiteindelijk blijft alleen hoogwaardig compost over waardoor ons proces volledig circulair is.

Onze kwekerij is met 128 zonnepanelen volledig energie neutraal.

Diensten/producten:

Onze Duurzaam Drab service brengt circulariteit en duurzaamheid tot leven rond de koffieautomaat voor gasten, klanten en personeel. We houden precies bij hoeveel CO2 er bespaard wordt en aan het einde van elke periode ontvang je een rapportage en oorkonde. Daarnaast heb je tot mogelijkheid de snacks die zijn gekweekt op jouw koffiedrab (en dat van anderen) heerlijk te laten smaken tijdens je lunch of vrijdagmiddag borrel.

We verkopen verse oesterzwammen en oesterzwam snacks aan horeca, bedrijven en particulieren. Deze snacks zijn 100% vegan, dus ook goed voor de dieren: die laten we lekker in de wei staan.

Daarnaast doen we rondleidingen op de kwekerij en hebben we prachtige vergader faciliteiten voor strategie of inspiratie sessies.

Praktische informatie

E-mail: info@lekkerzootje.nl
Telefoon: 0652758304
Adres: Prins Mauritslaan 99, 2051 KC, Overveen
Aantal FTE’s: 2
Opgericht in: 2021
Impact categorie: SROI
Diensten en producten: Bedrijfsuitjes, Events & vergaderen , Facilitaire dienstverlening , Horeca en voeding
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top