Skip to content

Introductie

Aida en Anouk bundelden hun krachten toen ze startten met Aida Atelier in Wormerveer . Op die plek brengen ze creativiteit, empowerment en duurzaamheid samen. In het atelier komen vrouwen bijeen om hun talenten te ontwikkelen en duurzaamheid te omarmen. Ze borduren er, geven en volgen er naailessen en repareren er kleding. En maken mooie persoonlijke producten gemaakt op een duurzame manier met aandacht voor de ontvanger. Op een ambachtelijke manier. Ook wordt geleerd om de eigen kleding te repareren en komen klanten bij ons om hun kleding te herstellen. Dit draagt bij aan een heeft impact op onze planeet.

Op welke manier maak je impact?

De vrouwen die in Aida Atelier borduren, kleding herstellen of een naaicursus volgen, hervinden bij elke steek hun kracht. De naailessen vergroot hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Dat is menskracht!
Oog voor de mens, impact maken op groep vrouwen die soms wat extra nodig hebben om hun weg te vinden. Impact door aandacht, gezellig, kennis en veiligheid te bieden. Aida Atelier heeft oog voor mens en planeet. Planeet door reststoffen te gebruiken voor het ontwikkelen van producten. En samenwerking aan te gaan met kringloopwinkel, kledingbank en andere partijen die duurzaamheid en sociale impact hoog in t vaandel hebben staan.

Aida atelier werkt o.a. samen met Spaarne werkt. En hebben training gevolgd bij Impactmakers/Stadsgarage in 2023!

Diensten/producten:

Aida Atelier biedt naailes/empowerment lessen aan vrouwen met migranten achtergrond. Om zo hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. Ook bieden we via ons Atelier kleding reparatie en gordijn service aan. Daarnaast maken we producten van restjes stof, zoals de Eco-Cooker: een geïsoleerde tas waarmee je zonder elektriciteit of gas kunt slowcooken. Aida baseerde het idee op haar ervaringen in Syrië, waar een gebrek aan energiebronnen koken vaak onmogelijk maakte.

Verder worden er kussens, dekbedjes, gastendoekjes en Geurzakjes gemaakt bij Aida Atelier. Allen gemaakt van restmateriaal.

Praktische informatie

E-mail: contact@aidaatelier.nl
Telefoon: 0642102035
Adres: Wandelweg 196, 1521 AM, Zaanstad
Aantal FTE’s: 1
Opgericht in: 2023
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, Energietransitie, Sociale cohesie
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top