Skip to content

Mens en milieu

Inkopen met impact betekent dat je bij de aanschaf van een product of dienst niet alleen kijkt naar de prijs, kwaliteit en levertijd, maar ook naar de effecten op mens en milieu. Denk bijvoorbeeld aan drinkglazen gemaakt van oude flessen of restaurants gerund door kansarme jongeren.

Voor de toekomst

Veelal zijn dit producten en diensten van ondernemers die zich inzetten voor een sociale en duurzame toekomst. Ook wel impact ondernemers genoemd. Het zijn ondernemers uit alle sectoren. Van detailhandel tot horeca. Van onderwijs tot zakelijke dienstverlening.

Het dienen van een maatschappelijk doel is voor hen de belangrijkste missie naast winstgevendheid. In zijn algemeenheid zijn dit doelstellingen gericht op het versterken van inclusiviteit, duurzaamheid en leefbaarheid in de stad. Hun producten en diensten kunnen bijvoorbeeld mantelzorgers ontlasten of gebruiken afval als grondstof voor een nieuw product. Daarbij scheppen zij banen voor mensen die moeilijk aan werk komen. Hiermee leveren impact ondernemers een belangrijke bijdrage aan de samenleving en het milieu.

Back To Top