Skip to content

Introductie

Bedaffair (B Corp) verkoopt en maakt met lokaal meesterschap, matrassen, beddengoed en bedden van 100% natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Voor iedereen die het slapen comfortabeler, natuurlijker en eerlijker wil maken.

Onze droom is om iedereen zorgeloos laten slapen. Met een uitgeruste duurzame nachtrust – uit liefde voor mens, dier en natuur. Zo creëren we de basis voor meer grootse dromen, voor een liefdevolle toekomst.

Al onze materialen en veel producten zijn GOTS gecertificeerd en afkomstig van biologische teelt en dierhouderijen.
Naast diverse Europese houtsoorten verwerken wij Haarlems hout in samenwerking met het Haarlems bedrijf Nederlands hout.
Haarlems hout kan verwerkt worden tot een ledikant of boxspring frame.

Bedaffair is de grootste 100% natuurlijke beddenwinkel van de Benelux. Iedereen is welkom in onze 800 m2 showroom te Heemstede. De volledige collectie, van beddengoed tot kledingkasten, is vrij van schadelijke stoffen en vrij van plastic.

Beleef hier persoonlijk advies van onze ambachtelijke slaap experts & beddenmakers, inclusief genoeg aanbod voor de natuurlijke en gezonde slaapkamer. Onze ervaring in lokaal ambachtelijk beddenmeesterschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en natuurlijke materialen startte in 1994.

Op welke manier maak je impact?

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand of afgedankt op stortplaatsen. Daarnaast kunnen de reguliere matrassen slechts tot 85% gerecycled of hergebruikt worden. Reguliere matrassen, bedden en beddengoed zijn gemaakt van zeer belastende synthetische materialen. Ze bevatten microplastics en niet composteerbare oliederivaten. Dit zorgt voor ernstige vervuiling van ons milieu en verlies van biodiversiteit in de bodem, grondwater, zeeën en rivieren.

Niet alleen de natuur, maar ook de mensen en dieren worden uitgebuit in de synthetische beddenbranche. In veel landen waar grondstoffen worden verbouwd of verkregen zijn nauwelijks tot geen afspraken over arbeidsvoorwaarden of dierenwelzijnsstandaarden. Zoals bewegingsruimte, voedsel, minimumleeftijd, minimumloon en maximale werkuren.

Wij geloven dat dit anders kan en moet.

De Bedaffair matrassen, beddengoed en bedden zijn duurzaam voor de mens, natuur en dier. Wij werken lokaal en duurzaam in teelt, in productie, in gebruik en zelfs in de afvalfase. Wij introduceren met trots bio-based circulair slapen, voor een zorgeloze en gezonde nachtrust. Dit brengt vele voordelen mee.

Waar een standaard regulier matras tot slechts 8 jaar meegaat, gaan de matrassen van Bedaffair tot wel 40 jaar mee. Dankzij hoogwaardige veersystemen, niet-degeneratieve natuurlijke materialen en de mogelijkheid van reparatie, reconditionering en herstoffering. Bedaffair heeft als enige in Nederland een reparatie atelier voor natuurlijke matrassen.

Slapen met SDG’s en impact? Lees er hier alles over: https://bedaffair.nl/impact

Elk onderdeel van een Bedaffair matras kan worden recycled en/of hergebruikt. Bedaffair laat zien dat de oplossing van het grote matrasrecycling probleem volledig opgelost kan worden. En dat natuurlijke materialen voor matrassen op zeer veel fronten schoner, beter en duurzamer zijn. Zélfs in de afvalfase. Hoogleraar duurzame innovatie Jacqueline Kramer benoemt Bedaffair tot koploper in de circulaire economie en ‘voorloper in de ontwikkeling van circulaire matrassen’.

Daarnaast biedt Bedaffair mogelijkheden tot het recyclen van de natuurlijke én synthetische matrassen. Plus, Bedaffair haalt óok de oude matrassen van de klanten op, synthetisch en natuurlijk.

Diensten/producten:

Lokale productie en verkoop van:
Circulaire bio-based pocketveer matrassen
Circulaire bio-based natuurlatex matrassen
Circulaire bio-based boxspring bedden
Circulaire bio-based toppers

Bedframes van Haarlems hout (Iep, eiken en eventueel op aanvraag)
Massief houten bedden en ledikanten (8 verschillende Europese houtsoorten)

Verkoop dekbedden & kussens & onderdekens:
CO2 neutrale hennep dekbedden (zomer, lente-herst en 4 seizoenen)
Recycled dons dekbedden (zomer, lente-herfst en 4 seizoenen)
Biologisch wollen dekbedden (zomer, lente-herfst en 4 seizoenen)

CO2 neutrale hennep kussens (60×70 en 50×60 cm)
Biologisch wollen kussens (60×70 en 50×60 cm)
Natuurlijke neksteunkussens Millennium (50×70 cm)

CO2 neutrale hennep onderdekens
Biologisch wollen onderdekens

Overig:
Massief houten nachtkasten
Massief houten kledingkasten

Reparatie atelier:
Reconditioren, herstofferen en reparatie natuurlijke matrassen

Praktische informatie

E-mail: marjolein@bedaffair.nl
Telefoon: 0233036897
Adres: Cruquiusweg 27a, 2102 LS, Heemstede
Aantal FTE’s: 3
Opgericht in: 2012
Impact categorie: Circulair & duurzaam, SROI
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top