Skip to content

Introductie

Buurtbedrijf Haarlem richt zich op het sociaal actief meedoen van bewoners (vaak mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt) via klus-, opruim- en groenwerkzaamheden in de wijk bij particulieren, bedrijven, woningbouwcorporaties en instellingen. Op deze manier bieden wij deze bewoners weer kansen mee te doen met de maatschappij. Het Buurtbedrijf Haarlem ziet werk als een middel om mensen weer sociaal mee te laten doen en verder te bewegen richting het verkrijgen van regulier werk. Door te werken krijgen mensen arbeidsritme. Een reguliere baan is uiteraard niet voor iedereen mogelijk, maar het hebben van een bezigheid, structuur in je leven, van betekenis kunnen zijn en samenwerken dragen altijd bij aan het welbevinden van een ieder.

Het Buurtbedrijf Haarlem verricht werkzaamheden voor woningbouwcorporaties, bedrijven, instellingen en particulieren.

Op welke manier maak je impact?

Het Buurtbedrijf Haarlem ziet werk als een middel om mensen weer sociaal mee te laten doen en verder te bewegen richting het verkrijgen van regulier werk. Door te werken krijgen mensen arbeidsritme. Een reguliere baan is uiteraard niet voor iedereen mogelijk, maar het hebben van een bezigheid, structuur in je leven, van betekenis kunnen zijn voor anderen en samenwerken dragen altijd bij aan het welbevinden van een ieder. Verder is het Buurtbedrijf actief in wijken door groenwerkzaamheden, piquelateurwerk en het ophalen van illegaal gestort afval. Het Buurtbedrijf Haarlem voert ook klussen uit bij bewoners in en rondom huis die dat zelf niet meer kunnen. Voor bewoners met een Haarlempas hanteert het Buurtbedrijf een sociaal tarief zodat de dienst voor iedereen toegankelijk is.

Diensten/producten:
  • Tuinonderhoud, groenwerkzaamheden, het maken van houten plantenbakken/tafels/bankjes/displays etc.
  • Schilderwerk, kleine verhuiswerkzaamheden, klusjes in en rondom een huis maar ook bij bedrijven, denk aan als lampen vervangen, plankje ophangen, leggen van een laminaat, kraan aanluiten, prullenbakken legen, het ophalen van spullen t.b.v. grofvuil, piquelateurwerk etc.
  • Ook kunnen we bij ons in huis productiewerkzaamheden verrichten. Denk aan assemblagewerk, sorteerwerk, VAL werkzaamheden, verpakkingswerk etc.

Praktische informatie

E-mail: mariette.stokman@buurtbedrijfhaarlem.nl
Telefoon: 0641516586
Adres: Prinses Beatrixdreef 2, 2033 TX, Haarlem
Aantal FTE’s: 4
Opgericht in: 2013
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Circulair & duurzaam, Sociale cohesie, SROI
Diensten en producten: Overig
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top