Skip to content

Introductie

Christian Batist BV is de eigenaar van Perfect Earth. Perfect Earth is uitgever van spellen, zowel digitaal als fysiek. We maken al jaren prachtige inhoud voor mobiele games. Geïllustreerde avonturen en informatie over bijzondere dieren uit alle hoeken van onze planeet. Begin 2020 besloten we om een tijdschrift te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. Perfect Earth magazine is inmiddels te koop in duizenden winkels in Nederland.

Het magazine staat vol educatieve inhoud. 36 pagina’s aan uitdagende puzzels, quizzen, weetjes en informatie over dieren en hun leefomgeving. Maar het magazine staat ook vol met kleurplaten, spellen, moppen en stripverhalen. Zo combineren we leuk en leerzaam en betrekken we kinderen op passende wijze bij belangrijke maatschappelijke thema’s.

Iedere editie van het magazine belicht een specifiek natuurgebied. Als eerste kwam het Amazone regenwoud aan bod, inclusief de uitdagingen die daar spelen op het gebied van ontbossing. Per editie is er een hoofdpersoon die de lezer wegwijs maakt met de bijzonderheden uit de regio. Jabuti woont in het Amazone regenwoud en weet als geen ander welke dieren daar leven en wat de bedreigingen zijn voor zijn thuis.

Volgende edities van het magazine zullen andere gebieden belichten, zoals het Great Barrier Reef, de Noordpool en de Serengeti. Daarin gaan we in op koraalsterfte, plastic soep, opwarming van de aarde en illegale handel in dieren. Perfect Earth is niet van de rampscenario’s. Wij gaan voor positieve gedragsverandering door inzicht en bewustwording.

Op welke manier maak je impact?

Naast dat de inhoud van ons magazine gaat over kwetsbare natuur en klimaatverandering, willen we met de productie van het magazine zelf ook een belangrijke stap richting duurzaamheid zetten.

Het tijdschrift wordt gemaakt van 100% gerecycled papier. Dat tekent en kleurt lekker, maar het is natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Grappig genoeg springt ons magazine er in het tijdschriftenschap juist uit, omdat het juist niet glimt en niet verpakt is in plastic.

Het magazine is ook vrij van reclame van derden. We willen niet dat deze jonge doelgroep (7-12 jongens en meisjes) nog meer worden blootgesteld aan reclame dan dat ze dat al zijn op straat, kijkend naar TV, of spelend op hun mobieltje.

Een andere belangrijke manier waarop we onze voetafdruk willen terugdringen is door de onverkochte exemplaren van ons magazine niet te laten vernietigen, maar deze opnieuw aan te bieden in de markt. Zo verhogen we ons bereik onder jeugd en voorkomen we verspilling. Twee vliegen in een klap. Een deel van onze magazines wordt gedoneerd aan speelgoedbanken, maar per editie hebben we zo’n 3.000 exemplaren beschikbaar voor verkoop aan bedrijven en organisaties die er hun klanten blij mee kunnen maken.

Diensten/producten:

Concreet hebben wij het volgende duurzame aanbod in 2021:

‘Perfect Earth, Amazone’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind Januari 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

‘Perfect Earth, Groot Barriererif’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind Maart 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

‘Perfect Earth, Noordpool’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind Mei 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

‘Perfect Earth, Serengeti’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind Juli 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

‘Perfect Earth, Borneo’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind September 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

‘Perfect Earth, Madagascar’ tijdschrift
– 40 pagina’s, 100% gerecycled papier, zonder plastic seal, bulk verpakt
– beschikbaar eind November 2021, in aantallen vanaf 1.000, tegen EUR 2,00 + BTW

Boek
Boek
Boek
Boek
Boek
Boek
Boek

Praktische informatie

E-mail: info@perfect.earth
Telefoon: 0622660546
Adres: Pieter van Musschenbroekstraat 227, 2014 HV, Haarlem
Aantal FTE’s: 2
Opgericht in: 2012
Impact categorie: Circulair & duurzaam, Milieu
Diensten en producten: ICT media en communicatie
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top