Skip to content

Introductie

De Kweekstraat is dé groene straat van Haarlem, waar (creatieve) impact ondernemers hun duurzame (en circulaire) producten en/of diensten aanbieden. Er is ruimte om een ambacht uit te oefenen, “creëren”, workshops of producten aan te bieden, toegespitst op duurzaamheid en om een bijdrage te leveren aan een circulaire economie. Bovendien is het een fijne ruimte om te verbinden met andere impact ondernemers en jouw netwerk te vergoten.

De Kweekstraat is gelegen in een prachtige kas, vlak naast ’t Kweekcafé, te midden van de Haarlemmer Kweektuinen in Haarlem Noord.

Op welke manier maak je impact?

De Kweekstraat biedt (werk) ruimte en een podium voor impact ondernemers die op hun wijze bijdragen aan een duurzame (en circulaire) economie. Zowel ’t Kweekcafé als de Kweektuinen zijn een druk bezochte plek onder Haarlemmers, wat het interessant maakt voor ondernemers om zich te vestigen in de Kweekstraat.

Ben (of ken) jij die creatieve impact ondernemer?
Neem contact op met Maaike via via info@kweekcafé.nl en samen verkennen we de mogelijkheden.

Diensten/producten:

Op dit moment bevinden zich de volgende ondernemers in de Kweekstraat:

*Schaar zoekt Haar:
Joline staat bekend als Stilte Kapster en Natuurkapster met een holistische benadering. Haar salon is een natuurkapsalon, wat inhoudt dat zij alleen werkt met biologische producten en natuurlijke haarverf. Deze producten zijn niet belastend voor haar en milieu.
Knipsessies hebben een holistische benadering. Joline kijkt naar wie jij bent en wat het beste past bij jouw uitstraling, gezichtsvorm, haartype en energie. Met of zonder spiegel. En vanaf 18 graden ook buiten op de Kweektuin!

*Sas de Vries:
Sas maakt kwalitatief hoogwaardige tassen van plantaardig gelooid eco-leer of restleer, dat anders bij het afval belandt.
Sterker nog: elke tas heeft een speciale code, waarmee het leer volledig traceerbaar is tot aan de koe!

“Voor mij begint een mooi design met oog voor detail en de passie voor het ambacht”
Bovendien geeft Sas workshops & maakt zij tassen op maat.

*Vital Mind
Gabriela is architect en werkt volgens de principes van Biomimicry, Biophilia and “Bioclimatic Architecture”.
Bij haar ontwerpen staat de relatie tussen mens en natuur centraal. Gabriela vindt het daarbij belangrijk dat mens & natuur kunnen leven in harmonie en in de juiste balans. De mens kan daarbij veel leren van de (wonderen uit de ) natuur.

“Met Biophilic Design breng ik verschillende eigenschappen van de natuurlijke wereld terug in ons dagelijks leven met positieve effecten op onze geest en gezondheid. Naast architectuur en tuinontwerpen maak ik geluidsabsorberende groene panelen met onderhoudsvrij mos en hangplanten volgens de Japanse kunst genaamd ‘Kokedama'”

*Het Duurzaamheidsloket
Iedere vrijdagmiddag, tussen 1 en 4, biedt het duurzaamheidsloket een gratis duurzaamheids-inloopspreekuur in de Kweekstraat. Het duurzaamheidsloket bestaat uit John, Juan, Michiel en Jan Tjemme.

“Niet namens de gemeente, maar als ervaringsdeskundigen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en groen. We geven advies. Gewoon van Haarlemmer naar Haarlemmer.”

Daarvoor nemen de mannen alle tijd, ook al vinden ze eigenlijk dat er geen tijd te verliezen is. “Er móet gewoon iets gebeuren. De overheid doet te weinig. Het gaat niet snel genoeg”

*NoMorePlastic
Ernst-Jan Koole verkoopt via zijn NoMorePlastic shop in de kas producten met een mooi verhaal. Katoenen shoppers van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Lekker groot én zeer sterk, zodat ze lang meegaan. Daarnaast is de tas lekker compleet, voorzien van binnenvoering, binnenvak en ritsen.

Het ontstaan van het bedrijf komt voort uit de eigen ervaringen van Ernst-Jan, met als ultiem doel een wereld zonder plastic tas. Om zijn missie te ondersteunen gaat 5% van de opbrengst naar de The Great Bubble Barrier. Met jouw aankoop heb je een geweldig mooie tas én maak je de wereld gelijk een stuk schoner.

Praktische informatie

E-mail: info@kweekcafe.nl
Telefoon: 0233034313
Adres: Kleverlaan 9, 2023 JC, Haarlem
Aantal FTE’s: 8
Opgericht in: 2016
Impact categorie: Circulair & duurzaam, SROI
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top