Skip to content

Introductie

Ontdek de Wereld van Jansje.
De Wereld van Jansje is een verrassende cadeauwinkel en lunchroom met een prachtige collectie duurzame producten uit de hele wereld, waarbij Fair Design centraal staat. Alles wordt vanuit maatschappelijke betrokkenheid ontworpen en geproduceerd. Elk cadeautje wordt mooi ingepakt en is een feestje om te geven of te krijgen.

Bij Jansje werken bijzonder goed opgeleide mensen met een beperking. Zij heten u dagelijks van harte welkom en helpen u vriendelijk met het maken van de juiste keuze.

In de lunchroom, welke een prachtige verstilde binnentuin heeft midden in het centrum van Haarlem, worden alle gerechten huisgemaakt. De producten komen zoveel mogelijk van dichtbij en zijn bij voorkeur biologisch. Ze zijn niet alleen tongstrelend, maar ook een lust voor het oog.

Jansje is een spraakmakend concept en verzacht de stad.

Op welke manier maak je impact?

Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige werkplek midden in het centrum van Haarlem en de maatschappij.

Wij kopen producten in van sociale ondernemingen die werken met een zelfde doelgroep als dat wij doen.

Wij kopen producten rechtstreeks in bij makers uit Nepal, waar wij zelf de ontwerpen mee bespreken en rechtstreeks de betalingen aan doen. Er zitten dus geen extra schakels tussen.

Wij bieden kleine ontwerpers uit de regio een platform in onze winkel.

Wij proberen in de lunchroom zoveel mogelijk te werken met producten van lokale ondernemers, richten ons op No-waste, leveren onze koffie prut in voor de Oesterzwammerij en nemen de oesterzwammen weer af voor onze kaart.

Diensten/producten:

Wij hebben een cadeauwinkel met allemaal leuke betaalbare cadeaus met een verhaal.
Wij hebben een lunchroom met uitsluitend huisgemaakte gerechten.

Winkel

Praktische informatie

E-mail: info@jansje.org
Telefoon: 0235422752
Adres: Grote Houtstraat 45, 2011 SC, Haarlem
Aantal FTE’s: 8
Opgericht in: 2008
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, Milieu, SROI
Diensten en producten: Geschenken, Horeca en voeding
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top