Skip to content

Introductie

HiWork is een recruitmentplatform voor nieuwkomers (vluchtelingen). HiWork onderscheidt zich met andere initiatieven om vraaggericht te werk gaat bij de nieuwkomers. We vragen wat de wensen, werkervaring en de opleiding zijn en daarop proberen we een geschikte match te maken met een passende werkgever. Het resultaat is dat zij op een plek terechtkomen waar ze heel graag willen werken. De werkgever krijgt er een gemotiveerde werknemer voor terug, een win-winsituatie.

HiWork richt zich op alle nieuwkomers. Ze worden bereikt door op de plekken te zijn waar ze komen, zoals buurthuizen en zelforganisaties. HiWork zoekt de samenwerking op met hen. Hierdoor wordt het wiel niet meerdere keren uitgevonden.

Impact staat voorop
We monitoren continu of onze activiteiten bijdragen aan onze missie. Zo niet, dan sturen we bij. Het kan ook zijn dat we meer in deze activiteiten gaan investeren, omdat deze meer impact maken. Om dat inzichtelijk te krijgen, werken we met het meten van de vijf niveaus van impact. We leggen het graag aan u uit.

De juiste kandidaat
Na uitvoerig overleg met jou selecteren we de juiste kandidaat. We nemen een groot deel van de selectieprocedure uit handen en dragen de best mogelijke kandidaat aan. De kandidaat komt na een proeftijd van een maand bij je in dienst. Om de plaatsing tot een succes te maken, blijft HiWork voor drie maanden betrokken. Contactmomenten zijn in ieder geval meerdere keren voor het einde van de proeftijd en na drie maanden.

Samenwerken
Er zijn verschillende manieren hoe we kunnen samenwerken. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En daarbij kijken we naar de vorm waar we beiden goed bij voelen.

Op welke manier maak je impact?

HiWork koppelt een nieuwkomer aan een werkgever. Doordat we direct aan de nieuwkomers vragen, waar ze willen werken in plaats van zeggen dat ze moeten werken, zijn ze veel gemotiveerder.

Er zijn vele voordelen voor u om iemand van HiWork in dienst te nemen:

  1. Financiële voordelen: er zijn subsidiemogelijkheden.
  2. Loyaliteit: jobhoppen is in land van herkomst ongebruikelijk.
  3. Diversiteit en inclusiviteit: een divers personeelsbestand zorgt voor een betere afstemming van je personeelsbestand op uw klanten, voor aansluiting op een breder klantenbestand, voor toegang tot meer investeerders, voor een sterkere reputatie en voor een hogere productiviteit.
  4. U helpt een nieuwkomer uit een isolement en je helpt hem een volledig lid van de maatschappij te voelen.
Diensten/producten:

Er zijn verschillende diensten die HiWork aanbiedt:

  1. Vacature plaatsing op website; in het Nederlands, Arabisch en/of Tigrinya;
  2. Bedrijfsfilmpje die we verspreiden onder nieuwkomers uit ons bestand;
  3. Filmpjes met bijvoorbeeld taallessen ter voorbereiding van het werk;
  4. Begeleiding van de nieuwkomer;
  5. Social Media campagne.
Logo hi
Logo hi
Logo hi

Praktische informatie

E-mail: tim@hiwork.nl
Telefoon: 0628655952
Adres: A. Hofmanweg 1a, 2031 BH, Haarlem
Aantal FTE’s: 2
Opgericht in: 2019
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, SROI
Diensten en producten: Overig
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top