Skip to content

Introductie

Samen impact maken
ICT van Morgen helpt jongeren die zijn vastgelopen van thuis op de bank naar werk of vervolgopleiding in de ICT. Want iedereen verdient de kans om mee te doen op de arbeidsmarkt. Door afgeschreven hardware te doneren of door onze ICT-diensten af te nemen, helpen bedrijven en instellingen ons deze jongeren op te leiden tot echte ICT-toppers. Laten we samen werken aan een betere wereld. Doe u ook mee?

Het begin
Ons verhaal start in 2016. Jobcoach Laurens Overtoom ontmoette IT-ondernemer Ewout Nijland. Deze laatste wil graag bijdragen aan een oplossing voor de snelgroeiende ICT-afvalberg. Samen met Laurens ontstond het idee om met jongeren, die vanuit een thuissituatie weer willen opstarten, deze ICT-apparatuur weer een tweede leven te geven. ‘’Van de bank naar werk’’ zeiden we stoer. Zo werd ICT vanaf Morgen geboren, een social enterprise met een sociale én duurzame missie.

ICT vanaf Morgen heeft 2 vestigingen; in Alkmaar en in Zaanstad waar samen zo’n 85 mensen werkzaam zijn (in dienst, via participatietrajecten, als vrijwilliger of stagiair).

Op welke manier maak je impact?

Jongeren naar Werk
Bij ons krijgen jongeren die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen in het onderwijs of werk de kans weer op de rit te komen. Dankzij onze veilige werkomgeving en passend ICT-werkaanbod ontwikkelen zij zich tot ICT-er en stromen uit naar een passende baan of gaan weer naar school. Veel volgen de interne praktijkopleiding Medewerker ICT-support (nivo 2) en doen daarna nog gerichte aanvullende opleidingen. Zo maken zij de kans op een passende baan binnen de ICT zo groot mogelijk!

Duurzaam
Onze partners zijn bedrijven die óf hun afgeschreven ICT-apparatuur in ons investeren en/óf hun ICT-diensten aan ons willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen. Onze jongeren gaan hiermee aan de slag. Alle ICT-apparatuur dat wij ontvangen wordt eerst gewiped, hiervoor zijn wij gecertificeerd. Nadat alle data is verwijderd kan begonnen worden met het refurbishen; hiermee krijgt de hardware een tweede leven. Als refurbishen niet mogelijk is wordt er verantwoord afgevoerd. Bij dat laatste werken we samen met bedrijven die daarvoor gecertificeerd zijn. Ook verzorgen wij reparaties van computers. Zo leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het verkleinen van de ICT-afvalberg!

Doneren
Na refurbishment verkopen wij de hardware via onze webshop en de opbrengst investeren wij in onze stichting. Een deel van de hardware doneren wij aan stichtingen en verenigingen en maken zo ook in de regio impact.

Diensten/producten:

ICT vanaf Morgen is een volwaardig partner als het om ICT-dienstverlening gaat. U kunt diverse taken uitstekend,
professioneel en zonder zorgen aan ons uitbesteden Onze werkzaamheden voeren wij vanuit onze werkplaats, op uw locatie, ad hoc of volgens een vaste frequentie en eventueel in projectvorm uit. Altijd in goed overleg. Hierbij een globale opsomming van de diensten die wij aanbieden. Neem vooral contact op om uw ICT-wensen te bespreken!

Omdat wij zijn opgenomen in het register Code Sociaal Ondernemen en PSO 30+ zijn gecertificeerd is uw investering 100% aftrekbaar van uw SROI-verplichting

Hardware:

 • Ophaaldienst
 • Data Wiping (met certificaat)
 • Refurbishment
 • Reparatie

Software:

 • Software Development
 • Software Testing
 • Web Development

Overige Diensten & Projecten

 • Microsoft 365 Cloud (Certified Supplier)
 • Support (1e en 2e lijns)
 • Werkplekinrichting en -migratie
 • Web Hosting & Domeinregistratie

 

Praktische informatie

E-mail: info@ictvanafmorgen.nl
Telefoon: 0882030200
Adres: Marconiestraat 15, 1821 BX, Alkmaar
Aantal FTE’s: 22
, , ,
Opgericht in: 2016
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, SROI
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top