Skip to content

Introductie

Ik ben fotograaf en sociaal ondernemer in Haarlem. Ik maak als visual storyteller beeld voor uiteenlopende organisaties. Fotografie van mens tot mens: relevant, persoonlijk. Ik geniet van puur contact met mensen en ben altijd op zoek naar het maken van impact door het in beeld brengen van authentieke verhalen.

Het is mijn missie om – als fotograaf – verhalen met maatschappelijke meerwaarde in beeld te brengen. Verhalen die anderen inspireren, motiveren en raken. Ik vind het belangrijk om lokaal te ondernemen in de plaats waar ik woon en een actieve bijdrage te leveren aan het sociaal maatschappelijk klimaat in mijn eigen stad.

Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie, documentaire fotografie en in het maken van content voor grote- en kleine organisaties, sociale impact ondernemers en NGO’s. Ik werk met de nieuwste apparatuur in mijn eigen professionele fotostudio in Halfweg én op locatie, met een volledig mobiele fotostudio. Hierdoor ben ik wereldwijd in staat om kwalitatief hoogstaand fotomateriaal te maken.

De combinatie van mijn grafische achtergrond, een HBO-opleiding communicatie en 15 jaar werkervaring in het communicatie vak, resulteert in mijn unieke toegevoegde waarde bij het maken van pakkend beeld dat door de doelgroep begrepen wordt. Ik weet efficiënt om te gaan met de vaak schaarse beschikbare middelen voor beeld en communicatie, door middel van een impact stappenplan.

Als fotograaf help ik sociaal impact ondernemers om hun onderneming of project naar ‘the next level’ te brengen. Ik bied hen naast het beeldmateriaal, een praktisch impact stappenplan met creatieve oplossingen: hoe het beeldmateriaal ingezet kan worden t.b.v. de de visuele branding én hoe het beeldmateriaal bijdraagt aan het daadwerkelijk realiseren van doelstellingen en bedrijfsstrategieën.

Een kleine greep uit mijn opdrachtgevers: Gemeente Haarlem, Luchtvaart Zonder Grenzen, Rabobank Haarlem, Waste2Work, Gemeente Aalsmeer, Annatommie mc, Gemeente Amstelveen, Fuga, We are the Night, Radio 538, KLM Health Services, Visit Aalsmeer, Flynth en Haarlem Marketing.

Op welke manier maak je impact?

Ik werk als fotograaf voornamelijk voor NGO’s, social impact organisaties en met mensen die onze (lokale) leefwereld beter maken. Ik breng met plezier nieuwe (Haarlemse) initiatieven in beeld en vertel verhalen van zowel lokale-, regionale- als (inter)nationale ondernemers.

Fotografie is een prachtig medium dat online én in het echte leven van grote betekenis kan zijn voor organisaties, projecten en mensen. Mits het op de juiste manier wordt ingezet. De uitdaging van sociale impact ondernemers zit vaak in schaarse middelen voor fotografie en communicatie.

Ik maak als fotograaf het verschil voor social impact ondernemers door het bieden van fotografie, inclusief een impact stappenplan waarmee het beeld écht positieve verandering (vergroten van de impact op de samenleving) en aantoonbare (sociale en/of financiële) meerwaarde oplevert voor de onderneming.

Bij mij als fotograaf, krijg je dus meer dan ‘alleen de foto’s’. Sterker nog, de investering in fotografie verdient zichzelf met mijn impact stappenplan op meerdere vlakken terug! Specifieke adviezen geef ik graag in een persoonlijk gesprek.

Diensten/producten:

Fotografie – inclusief het impact stappenplan.

Portretfotografie: unieke portretten, zowel mogelijk om te maken op locatie als in mijn fotostudio.
Documentaire fotografie: een fotoserie waarmee een compleet verhaal wordt vertelt.
Content fotografie: visuele branding voor grote- en kleine organisaties.
Event fotografie: fotoreportages van evenementen, workshops en bijeenkomsten.

Moodboard

Praktische informatie

E-mail: Joyce.goverde@gmail.com
Telefoon: 0655297050
Adres: Tempeliersstraat 30 zw, 2012 EE, Haarlem
Aantal FTE’s: 1
Opgericht in: 2014
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, Milieu, SROI
Diensten en producten: ICT media en communicatie
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top