Skip to content

Introductie

Kracht van verbinding

We geloven in de kracht van verbinding: samen de schouders zetten onder het grote milieuprobleem dat Plasticsoep heet. Dagelijks gaan we naar het strand om zwerfplastic op te rapen, zodat dit niet (weer) in zee belandt. Op innovatieve wijze maken we hiervan nieuwe producten. Dit doen we met onze medewerkers die, om wat voor reden dan ook, (nog) geen regulier werk (kunnen) doen.

Met dit werk inspireren we anderen om mee te werken aan een duurzame toekomst. Juttersgeluk voert ook jutactiviteiten en recycleprojecten in opdracht uit, waardoor we het bewustzijn over duurzaamheid en milieu bij een brede doelgroep vergroten. Zo creëren we waardevol werk waar mensen zich goed bij voelen en dragen we bij aan een circulaire economie.

Een schone zee is wat ons drijft. Verbinding door (sociale) innovatie is onze kracht.

Locaties

  • Kantoor: Kleverlaan 11, 2023 JC Haarlem
  • Jut- en Recycle unit strand Zandvoort: Strandweg 8, 2042 JA Zandvoort
Op welke manier maak je impact?

Juttersgeluk maakt op 3 manieren impact:
1. Plastic soep bestrijden
2. Waardevol werk
3. Upcycelen gevonden plastic.

1. De stranden van Bloemendaal en Zandvoort lijken netjes, maar schijn bedriegt. Iedere dag opnieuw vinden we veel kleine en grotere stukken zwerfplastic. Gelukkig begrijpen steeds meer mensen hoe schadelijk plastic is voor zeedieren en vogels en dat dit daarom opgeruimd moet worden. Met de mensen die zich aan Juttersgeluk hebben verbonden, rapen wij vijf dagen per week plastic. Onze mensen hebben geen betaald werk, maar willen wel hun steentje bijdragen aan onze maatschappij. Jutten en recyclen van plastic is een mooie, laagdrempelige manier om dit te doen.

2. Stichting Juttersgeluk is een waardevolle leer- en werkplek waar iedereen bijdraagt aan een beter welzijn en een schoner milieu. Ieder mens is uniek, met een eigen verhaal en specifieke kwaliteiten en behoeftes. Hoe we deze kwaliteiten kunnen inzetten en de behoeftes optimaal kunnen vervullen, bekijken we samen. Door de uiteenlopende werkzaamheden, van strandjutten tot plastic bewerken en producten maken, kunnen we aan veel verschillende interesses voldoen. Samen de plasticsoep bestrijden zorgt voor teamspirit, wilskracht en individuele groei. Zo gebruiken we een groot milieuprobleem om sociaal maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Ook inspireren we mensen om minder plastic te gebruiken.

3. Een springtouw van petflessen, een lamp van doppen of een armbandje van vistouw? Al deze circulaire producten maken wij in ons sociale upcycle atelier van plastic dat we zelf van het strand hebben geraapt.

Diensten/producten:

Juttersgeluk biedt:
1. Beach clean-ups
2. Waardevol werk
3.  Circulaire producten van geraapt plastic: o.a.: zeepbakjes, lampenkappen, bloembakjes en sleutelhangers.

1. Beach clean-ups: Wil jij ook een keer mee het strand op als individu, met een groepje of als teamuitje? Dat kan! Hiermee steun je ons werk, zodat we een sociale werkplek in stand kunnen houden en het strand een stuk schoner wordt. Meer informatie en boeken.

2. Waardevol werk: Met de mensen die zich aan Juttersgeluk hebben verbonden, rapen wij vijf dagen per week plastic. Onze mensen hebben geen betaald werk, maar willen wel hun steentje bijdragen aan onze maatschappij. Jutten en recyclen van plastic is een mooie, laagdrempelige manier om dit te doen.

3. Circulaire ge-upcycelde producten: Alle circulaire producten maken wij in ons sociale upcycle atelier van plastic dat we zelf van het strand hebben geraapt. Met de aankoop houd je een stuk strand schoon èn een werkplek in stand! Neem eens een kijkje in onze webshop.

Praktische informatie

E-mail: info@juttersgeluk.nl
Telefoon: 0657734209
Adres: Kleverlaan 11, 2023 JC, Haarlem
Aantal FTE’s: 3
Opgericht in: 2015
Impact categorie: Circulair & duurzaam, Milieu, SROI
Diensten en producten: Bedrijfsuitjes
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top