Skip to content

Introductie

Hi, ik ben Manon, oprichter, ontwerper en maker van KRAM KRA leather design.

Sinds 2018 ben ik mijn passie gaan volgen: het maken van duurzame, stijlvolle en functionele items van 2e kansleer.

Ik hou van mooie dingen, die goed voor onze wereld zijn én die doen wat ze moeten doen. Helaas zie ik nog veel te vaak producten in winkels liggen die óf een doorn in het oog, óf slecht voor het milieu óf totaal onpraktisch zijn (of een combinatie van alle drie).
Jammer en dat kan anders! Als je een KRAM KRAM item koopt, ben je er zeker van dat je een duurzaam, stijlvol én functioneel item in handen hebt!

Op welke manier maak je impact?

Hoe duurzaam een product is, wordt met de dag belangrijker. Hieronder lees je waarom je een KRAM KRAM tas (of ander product) zonder schuldgevoel over je schouder kunt gooien:

– Leer is een afvalproduct uit de vleesindustrie. Door het te verwerken tot een bruikbaar materiaal, voorkomen we hiermee dat het op de afvalberg belandt.
– Leer is een natuurlijk materiaal, bevat geen plastic (in tegenstelling tot veel vegan alternatieven) en het gaat je leven lang mee. Het levert dus geen bijdrage aan de plastic soep.
-Ik maak gebruik van 2e kansleer. Dit is leer dat door de grotere modehuizen als overschot/ restleer wordt bestempeld. Ze hebben te veel ingekocht, de kleur is net niet wat ze verwachtten, of een huid bevat te veel oneffenheden. Dit leer koop ik op en geef het een 2e kans! Uiteraard is dit leer van perfecte kwaliteit.
– Een deel van mijn collectie wordt gemaakt van plantaardig gelooid leer (zonder chemicaliën). Ik hoop dit aanbod snel te kunnen uitbreiden.
– Ieder item wordt door mij in mijn atelier in Haarlem handgemaakt. Zo weet je dat je een lokaal en eerlijk product in handen heb en zorg je voor een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde.

Diensten/producten:

Van laptophoezen tot woonaccessoires en van tassen tot tekenmappen, er is te veel wat ik leuk vind. Je vindt dus ook een breed skala aan producten op mijn website. Maar een ding hebben ze gemeen, alles wordt gemaakt van 2e kansleer. Neem even een kijkje voor een impressie: www.kramkramleather.nl

Praktische informatie

E-mail: info@kramkramleather.nl
Telefoon: 0615267569
Adres: Overtonstraat 5, 2024XH, Haarlem
Aantal FTE’s: 48
Opgericht in: 2018
Impact categorie: Circulair & duurzaam
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top