Skip to content

Introductie

Wij helpen mensen die financiële zorgen en/of stress hebben écht; dit doen wij op een unieke methode, die gebaseerd is op wetenschappelijk kennis en onderzoek (m.n. sociale wetenschap en gedragspsychologie).

Wij werken voor particulieren (consumenten) die zich direct bij ons aanmelden.
In de rol van financiële arbodienst, werkt Oneloan ook voor bedrijven die hun medewerkers met financiële stress willen helpen (want coaching alleen werkt niet of is verminderd effectief bij geldstress).
Als echte sociale onderneming kunnen wij met de Oneloan-methode, ook klanten (particulieren) van bedrijven die niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen helpen.
Voorop staat dat het een win-win-win situatie moet zijn: voor de consument (schuldenaar), voor de schuldeiser én de maatschappij.

Op welke manier maak je impact?

Geldstress ontstaat meestal niet door de hoogte van schulden door meerdere schuldeisers. Die stress blokkeert -in het brein- de mogelijkheid om coaching en begeleiding te ontvangen en ander gedrag aan te leren. Met de Oneloan-methode nemen we eerst die geldstress weg, door alle schulden en achterstanden over te sluiten in één aflopende en door de klant goed betaalbare lening: De Oneloan! Daarna begeleiden en coachen wij onze klanten. Dit doen wij op basis van positieve bekrachtiging. Wij meten het stressniveau met zogenaamde PIFS, daaruit blijkt dat het stressniveau van al onze klanten voorafgaand aan de Oneloan significant hoger is, dan na een aantal maanden na het aangaan van de Oneloan. Coaching en begeleiding kan nu wel effectief ingezet worden.

Diensten/producten:

Oneloan biedt een integrale aanpak voor mensen met geldstress die schulden en achterstanden hebben. We zorgen voor rust in de financiële situatie en begeleiden hen daarna ook bij het financieel gezond (financieel weerbaar) worden!

Wij doen dit voor particulieren (consumptief krediet). Die particulieren kunnen wij ook helpen in opdracht van een werkgever; onze financiële arbodienst. Wij kunnen dit ook doen voor bedrijven die klanten hebben met betalingsachterstanden. Maar ook voor gemeenten kunnen wij een effectieve invulling realiseren in het kader van de zogenoemde vroegsignalering.
Wij doen deze activiteiten bij voorkeur in goede samenwerking met de opdrachtgever.

Voor onze diensten hebben wij een AFM-vergunning, zijn aangesloten bij het BKR en het KIFID.
Tevens zijn wij een Social Enterprise.

Praktische informatie

E-mail: dimitri.arpad@oneloan.nl
Telefoon: 0620416387
Adres: Newtonstraat 50-h, 1098 HE, Amsterdam
Aantal FTE’s: 3
Opgericht in: 2020
Impact categorie: Armoedebestrijding, Sociale cohesie, SROI
Diensten en producten: Financiële dienstverlening
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top