Skip to content

Introductie

Stichting Patronaat is een van de grote tien poppodia die Nederland rijk is. Het indrukwekkende pand met drie zalen ligt aan de Zijlsingel in Haarlem en staat bekend om zijn internationale en nationale muziekprogramma van hoge kwaliteit. Patronaat is de afgelopen gegroeid van poppodium naar poporganisatie en rolt haar kennis en ervaring in de vorm van evenementen uit naar andere plekken, locaties en festivals in de stad Haarlem.

Op welke manier maak je impact?

Wij gaan voor een duurzame culturele beleving vol ruimte om te zijn wie je bent en je daarin te uiten. Een wereld die inspireert en uitdaagt om creatief te durven zijn. Duurzaamheid en inclusiviteit zijn belangrijke pijlers in de doelstellingen van Patronaat. Zo zijn we bijvoorbeeld Green Key Gold gecertificeerd en actief deelnemer aan Haarlem Plasticvrij. Ook geven we de voorkeur aan partners en leveranciers die hun steentje bijdragen in de sociaal-maatschappelijke sector en educatie, en daar duidelijk hun rol in oppakken. Patronaat wil gaan voor een wereld die inspireert en waarbij creatieve geesten het podium krijgen en zichzelf durven te zijn. We gaan het gesprek aan met de creatievelingen en makers, verplaatsen ons in hen, vullen hun plannen aan met kennis en ervaring, en bieden hen onze zalen en podia. Tegelijkertijd verbinden we hen met inspirators uit de stad, en begeleiden we hen om alles uit zichzelf te halen. De rol van een poppodium houdt volgens ons niet op bij het organiseren van concerten – we hebben juist de makers nodig om onszelf te kunnen ontwikkelen.

Diensten/producten:

Als je een originele, indrukwekkende locatie zoekt voor een congres, bedrijfsfeest, borrel, workshop, feest, vergadering of trouwerij, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Patronaat is meer dan een bekroond poppodium. Het moderne gebouw met professionele faciliteiten heeft veel te bieden, waaronder vier unieke locaties die gezamenlijk of afzonderlijk af te huren zijn voor besloten of openbare evenementen tegen aantrekkelijke, op maat gemaakte prijzen. Ook is Patronaat binnen Haarlem een erkende trouwlocatie en zijn we zowel per OV als auto makkelijk te bereiken.

Je bent vrij jouw evenement naar behoeven in te richten, van horeca tot licht & geluid, of dit overlaten aan ons. Van inrichting en techniek tot artiesten en horeca, Patronaat denkt en werkt graag mee.

Ons podium biedt tevens de ruimte, kennis en kunde om jouw online evenement te realiseren. Van webinar tot concert, een live stream is op dit moment hét middel om contact te maken met jouw publiek. Wij bieden een volledige live stream service van begin tot eind, voor alle soorten evenementen en organisaties. Met beweegbare camera’s vanuit 4
verschillende hoeken en een professionele licht- en geluidsinstallatie brengen we alles mooi in beeld. Heb je meer wensen? Dan is dit uiteraard bespreekbaar!

Praktische informatie

E-mail: verhuur@patronaat.nl
Telefoon: 0235175850
Adres: Zijlsingel 2, 2013 DN, Haarlem
Aantal FTE’s: 27
Opgericht in: 1984
Impact categorie: SROI
Diensten en producten: Events & vergaderen
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top