Skip to content

Introductie

De prachtige glas-in-betongevel van de Pinksterkerk in Heemstede springt in het oog. Wat dit oplevert is een overweldigende kleurenzee in de zaal die erachter ligt. Dit naoorlogse topmonument is herbestemd voor locatieverhuur.

Op welke manier maak je impact?

Locatieverhuur
De Pinksterkerk wordt verhuurd voor concerten, congressen, lezingen en recepties. Het is een van de meest opmerkelijke monumenten van Heemstede. Alle aandacht van het verder sobere bouwwerk gaat naar die ene lange glas-in-betongevel aan de voorkant; dankzij de geometrische vormen in reliëf is het een uniek werk. Wat daarachter zit is minstens zo bijzonder. In wel zeventig verschillende tinten kleurt het glas-in-beton de lichtinval van de grote kerkzaal.

Stadsherstel Amsterdam
De Pinksterkerk is een bijzondere locatie van Stadsherstel Amsterdam, een maatschappelijke organisatie die al meer dan zestig jaar monumenten en beeldbepalende panden redt door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wie kiest voor een parel van Stadsherstel, draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed in Amsterdam en omstreken.

Diensten/producten:

Voorzieningen
Stap het rijksmonument binnen en het gevoel van moderniteit en hoop uit de tijd van de wederopbouw herleven. Het gebouw kan getypeerd worden als verdiepingskerk: de kerkzaal staat boven op een souterrain met vergader- en andere ontmoetingsruimtes die wordt verhuurd aan de antroposofische zorginstelling Rozemarijn.

De locatie is voorzien van moderne faciliteiten zoals een geluidsinstallatie, theaterlicht, verwarming, sanitair en een podium. Er is veel gedaan om de akoestiek te optimaliseren. Daardoor is het een gewilde concertlocatie. Verschillende muziekverenigingen, zoals het Heemsteeds Symphonisch Orkest, gebruiken de kerk ook als repetitieruimte. Overdag wordt de kennis van jongeren hier bijgespijkerd door de huiswerkbegeleiding.

Glas

Praktische informatie

E-mail: beheerstadsherstel@stadsherstel.nl
Telefoon: 0205200090
Adres: Camplaan 18, 2103 GW, Heemstede
Opgericht in: 2007
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, SROI
Diensten en producten: Events & vergaderen
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top