Skip to content

Introductie

Dit markante gebouwencomplex is gelegen in hartje Haarlem en heeft een rijke historie. Eeuwenlang is er in het huis gekookt voor wezen en armen en diende het als pleisterplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Tegenwoordig is het een locatie met drie zalen voor zakelijke bijeenkomsten en culturele activiteiten.

Op welke manier maak je impact?

Bibliotheek
De bibliotheek is een lichte, rustige ruimte op de eerste verdieping. In deze zaal kunt u vergaderen, lezingen geven of presentaties houden. Er staat een grote ovalen vergadertafel en er is een klein keukenblok. U kunt gebruik maken van wifi, een projectiescherm en een piano.

Kapel
Tevens op de eerste verdieping bevindt zich de sfeervolle kapel met uitstekende akoestiek. Deze ruimte wordt daarom vaak gebruikt voor muziek- en theatervoorstellingen, maar de zaal is ook zeer geschikt voor lezingen, recepties en borrels. Ook hier staat een piano, is er een bar en een kleine keuken.

Diensten/producten:

Spiegelzaal
Op de begane grond bevindt zich een lichte ruimte met een gladde gelakte houten vloer, een spiegelwand en een regelbare plafondverlichting. Naast de zaal is een kleedruimte met een klein keukenblok. Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor yoga, tai chi, meditatie, ballet en dans.

Stadsherstel Amsterdam
Sinds 2015 is het Rosenstock-Huessy Huis onderdeel van Stadsherstel Amsterdam, een maatschappelijke organisatie die al meer dan zestig jaar monumenten en beeldbepalende panden redt door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wie kiest voor een parel van Stadsherstel, draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed in Amsterdam en omstreken.

Zaal
Logo rosenstock-huessy huis

Praktische informatie

Adres: Hagestraat 10, 2011 CV, Haarlem
Opgericht in: 1972
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, SROI
Diensten en producten: Events & vergaderen
Waar opereer je?: Lokaal
Back To Top