Skip to content

Introductie

De Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn de twee grootste culturele podia van de stad Haarlem. Wij presenteren een hoogwaardig aanbod aan theater en muziek voor een breed publiek uit Haarlem en omstreken. Onze theaters bieden een gastvrij podium aan creatieve initiatieven van binnen en buiten de stad. Wij zijn daarmee belangrijke ontmoetingsplekken in de stad, waar het publiek warm wordt ontvangen en het zich door ons laat inspireren, uitdagen en vermaken. Daarnaast verwelkomen wij zakelijke evenementen op topniveau en dragen daarmee niet alleen bij aan de eigen gezonde exploitatie, maar ook aan de economische bedrijvigheid en levendigheid van Haarlem.

Op welke manier maak je impact?

Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem biedt ruimte voor ontmoeting met elkaar en samenwerking met anderen en we nodigen iedereen, maar met name talenten, actief uit om hun ideeën met ons te delen en te realiseren.
We werken samen met de andere (Haarlemse) podiuminstellingen om met elkaar een integraal cultuuraanbod aan alle Haarlemmers te bieden. Op gebied van educatie worden basis- en middelbare scholen en het beroepsonderwijs benaderd en bieden wij stageplekken aan.
Sinds enkele jaren verzorgen wij livestreams naar welzijnsinstellingen om die mensen te bereiken die niet in staat zijn om naar onze podia te komen.
Andere samenwerkingsvormen betreffen o.a. onze relatie met Klein Haarlem, JINC, Bedrijf & Samenleving en Gouden Dagen.
Beide podia beschikken over het Green Key keurmerk (goud) en zijn blijvend bezig met het verduurzamen van de gebouwen en de bedrijfsvoering.

Diensten/producten:

1. We bieden een podium voor culturele bespeling door professionele en amateurgezelschappen voor theater en muziek.
2. We verhuren onze zalen ten behoeve van het organiseren van congressen en zakelijke evenementen, online en offline, van groot tot klein (b.v. workshops, vergaderarrangementen).
3. We onderzoeken met initiatiefnemers van projecten met een sociaal/cultureel/educatief karakter de mogelijkheden om samen te werken.

Man
Ruimte

Praktische informatie

E-mail: sales@theater-haarlem.nl
Telefoon: 0235121220
Adres: Lange Begijnestraat 11, 2011 HH, Haarlem
Aantal FTE’s: 44
Opgericht in: 1965
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, SROI
Diensten en producten: Events & vergaderen
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top