Skip to content

Introductie

Station Zuidwest (SZW) is een creatieve broedplaats in Haarlem Zuidwest, waarbij we geloven in de kracht van een hechte gemeenschap. We treven om een omgeving te creëren waarin iedereen de kans krijgt om te groeien, te bloeien en zijn volledige potentieel te benutten. Hoe we dat doen kun je zien bij het kopje: Op welke manier maak je impact?

Op welke manier maak je impact?

Bij SZW maken we impact door:

Persoonlijke Groei: SZW is een plek waar mensen de mogelijkheid krijgen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Dit doen we door middel van educatieve programma’s, mentorschap en ondersteuning op maat.
Verbondenheid: SZW is een gemeenschap waarin mensen zich met elkaar kunnen verbinden, ongeacht hun achtergrond. Door het organiseren van evenementen, activiteiten en projecten die interactie en samenwerking bevorderen, willen we een gevoel van saamhorigheid opbouwen.

Creatieve Expressie: Creativiteit is een belangrijk hulpmiddel voor persoonlijke groei en zelfexpressie. SZW is een plaats waar kunst, muziek, theater en andere vormen van creativiteit worden aangemoedigd en ondersteund.

Dialoog: Een open en respectvolle dialoog is de sleutel tot begrip en samenwerking. We willen ruimte creëren voor constructieve gesprekken over belangrijke kwesties in onze gemeenschap en zorgen voor een stem voor iedereen.

Werkgelegenheid: SZW is een plek waar mensen de juiste kansen vinden om werk en inkomen te verwerven. Dit kan worden bereikt door middel van loopbaanbegeleiding, arbeidsbemiddeling en zakelijke initiatieven die banen creëren.

Educatie d.m.v. workshops: Workshops zijn een praktische manier om vaardigheden en kennis over te dragen. We willen verschillende workshops aanbieden die mensen in staat stellen nieuwe vaardigheden te leren, van vakmanschap en technologie tot ondernemerschap en gezondheid.

Diensten/producten:

We geven vele workshops en organiseren interessante activiteiten: van Qigong tot lessen Nederlands of Engels. Van creatieve activiteiten voor kinderen tot culturele filmavonden. En van muzieksessies in de buurt tot cursus fotograferen met je mobiele telefoon.

Door de activiteiten toegankelijk te houden voor iedereen, verhuren we flexplekken en de mooie lichte ruimte voor workshops en/of vergaderingen.

Praktische informatie

E-mail: hallo@stationzuidwest.nl
Telefoon: 0628655952
Adres: Stephensonstraat 7, 2014KB, Haarlem
Aantal FTE’s: 1
,
Opgericht in: 1
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie, SROI
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top