Skip to content

Introductie

De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem, met cultuur voor jong en oud. Bij ons ben je welkom voor theater, film, woordkunst, muziek en veel meer. Bovendien geniet je hier van de voorstellingen van ons eigen Haarlemse gezelschap Toneelschuur Producties. De ideale plek voor iedere filmfanaat, theaterfan en cultuurliefhebber dus.
En een avondje Schuur is natuurlijk niet compleet zonder een gezellig drankje in ons Schuurcafé.

Op welke manier maak je impact?

De Schuur wil een plek zijn waar álle mensen zich welkom voelen; op het podium, in de zaal en achter de schermen. Een inclusieve plek die openstaat voor alle leeftijden en achtergronden. Daarom besteden we veel aandacht aan het toegankelijk maken van ons theater, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ook mensen met een handicap kunnen genieten van ons aanbod. Daarnaast spannen we ons in om te zorgen dat mensen met weinig financiële middelen óók naar de Schuur komen. Zo betalen mensen met een Haarlempas en andvoortpas 1,- euro voor een kaartje voor film en theater. Zo slaan we de handen ineen met maatschappelijke partners zodat we kinderen rond de armoedegrens kunnen trakteren op een geheel verzorgd bezoek aan cultuur. Zo werken we intensief samen met Hart Haarlem en scholen in de wijde regio zodat álle leerlingen kennismaken met film en theater. Daarbij hebben we verschillende talentontwikkelingsprogramma’s, waarbij jongeren zelf intensief aan de slag gaan met film, theater of woordkunst en samen toewerken naar presentaties in de Schuur.

Diensten/producten:

De Schuur is een huis voor makers en publiek. Al vanaf de oprichting heeft de Schuur het pionieren in het DNA en kent daarmee een lange traditie van constante vernieuwing. Talentontwikkeling, het presenteren van nieuwe vormen van theater en film, educatie, het bouwen aan een publiek dat zich wil laten verrassen. In de Schuur ontdek je zowel nieuw talent als nieuw werk van gevestigde namen. Jeugd en jongeren programmering vormt een belangrijke pijler in ons aanbod. Zo werd de Schuur een landelijk toonaangevend heater voor de ontwikkeling van podiumkunsten en film. Bij ons kom je vooral voor nieuwe perspectieven. Dat wat je kent dat weet je immers al. Het gaat ergens over bij de Schuur; verhalen die vaker wel dan niet zich uitspreken over de wereld nu. Misschien soms even ongemakkelijk, maar vaker juist uitdagend

Praktische informatie

E-mail: sunniva@schuur.nl
Telefoon: 0235173900
Adres: Lange Begijnestraat 20, 2011 HH, Haarlem
Aantal FTE’s: 30
Opgericht in: 1969
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Sociale cohesie, SROI
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top