Skip to content

Introductie

Stitching Stories is een modelabel maar niet zo maar een. Het is een middel om je eigen identiteit en verhaal zichtbaar te maken voor anderen. Zo maken we met de kledingstukken, campagnes en samenwerkingen de verschillen maar ook de verbindingen zichtbaar die tussen ons mensen bestaan, om zo een echte dialoog te creëren.

Guillermo en Carmen hebben in mei 2021 Stitching Stories opgericht. Met Stitching Stories streven we naar saamhorigheid, verbinding en dat we elkaar kunnen zien. De inspiratie voor elk project komt voort uit het verhaal dat we bij ons dragen en hoe we dat in ons dagelijks leven uitdrukken door middel van onze kleding en uiterlijk.

Op welke manier maak je impact?

De samples van de kledingstukken die wij maken worden eerst gemaakt in ons atelier in Haarlem.
Carmen ontwerpt en maakt deze items, tijdens dit proces zoekt ze naar de juiste proporties en duurzame materialen. Zodra Carmen en Guillermo akkoord zijn met dit (of meerdere items) gaan de items op een kleinschalige manier in productie. Deze productie wordt afgenomen in Nederland, bij sociale ateliers. Nu werken we samen met Huis van Vrede in Utrecht. In het atelier komen mooie mensen samen, die gevlucht zijn uit hun thuisland en als vluchteling erkend zijn. Daarnaast zijn we in gesprek met Roads atelier in Haarlem, hier kunnen we een deel van onze productie laten afnemen als dagbesteding.

Alle collecties zijn in zeer beperkte oplage omdat de verhalen waar we onze kledingstukken op laten inspireren ook allemaal uniek zijn. Daarom zoeken we altijd naar tweedehands stoffen of kledingstukken om te upcylingen. We streven er naar om een compleet duurzaam kleding label te zijn.

Diensten/producten:

Wij bieden verschillende kledingstukken aan, zoals:

  • Jassen;
    bomberjacks, pufferjacks, kimono’s, colberts, blazers, (spijker)jassen,
  • Broeken, korte broeken.
  • Shirts, truien, blouses, (jogging) pakken.

Op maat gemaakte kledingstukken en geupcyclede items.

Daarbij bieden we ook een upcycle workshop aan. Tijdens een vier uur durende workshop leer je hoe je je eigen kleding op verschillende manieren kunt upcyclen en kun je Stitching Stories materialen toevoegen! Je leert werken op de naaimachine of lockmachine en hoe je bepaalde technieken thuis kunt toepassen.

Praktische informatie

E-mail: info@stitchingstories.nl
Telefoon: 0636002810
Adres: Frans van der wielstraat 139, 2033 MS, Haarlem
Aantal FTE’s: 2
Opgericht in: 2021
Impact categorie: SROI
Diensten en producten: Interieur mode & kunst
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top