Skip to content

Introductie

Wij zijn Sûr Atelier, een sociaal & duurzaam kledingmerk. Wij ontwerpen onze collecties voor vrouwen die bij willen dragen aan een positieve sociale impact in de maatschappij d.m.v. stijlvolle kleding.

Onze makers zijn allen Nieuwe Nederlanders met een ongelooflijke passie voor hun ambacht. Samen werken wij aan authentieke collecties, waarin wij gebruik maken van kwalitatief mooie & natuurlijke materialen. Achter elk kledingstuk zit een naam en een gezicht met een verhaal. Dat verhaal willen wij delen met onze klanten. We zetten de makers op de voorgrond en geven onze kleding een gezicht.

Winkel, cafe en atelier zijn open en vormen een eenheid. Sûr Atelier biedt een opleidende werkplek voor de makers en tevens een unieke winkel en café ervaring die bijdraagt aan verbinding tussen de makers en de klanten.

Op welke manier maak je impact?

Wij maken sociale impact. Samen werken we aan onze collecties, maar ook ook aan het welzijn en werkplezier van iedereen die hier zijn steentje bijdraagt.

Motto: To Make – To Share – To Unify – To Be Again

Sûr Atelier stelt zich ten doel om ambachtslieden te helpen met hun plek te vinden in de Nederlandse maatschappij. Om weer in hun kracht te komen staan, maar tevens de Nederlander te laten zien wat voor waardevolle mensen ons land hebben verrijkt.

Op dit moment hebben we 23 mensen die voor ons werken, van heel verschillend niveau. Sommigen van hen een paar uurtjes per week, anderen meerdere dagen. Er zijn ook mensen bij die de capaciteiten hebben om een eigen bedrijf te beginnen. Wij helpen ze dan met de start. Eén stoffeerder en één kleermaker zijn nu al helemaal zelfstandig. Met hen werken we nog steeds samen, ze sturen ons maandelijks een factuur voor wat ze doen. Nog twee mensen gaan datzelfde traject in. Daarnaast stromen mensen uit naar banen, opleidingen of stages.

Maar ook Nederlandse vrijwilligers vinden hun plek bij Sûr Atelier. Haarlemmers dragen graag een steentje bij als ‘taalmaatje’. Sommigen van hen komen om te reïntegreren na een lastige periode, anderen hebben een specifieke expertise en kunnen op die manier ondersteunen. We hebben een community gebouwd met mensen die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten. Iedereen die hier komt, heeft een positieve invloed op het leven van anderen.

Diensten/producten:

Sûr Atelier is een atelier, winkel en café in 1. We bieden stijlvolle handgemaakte collecties die zich kenmerken door het tijdloze karakter en de hoge kwaliteit van materialen. De kleding kan worden aangepast aan de hand van de persoonlijke wensen van de klant in het atelier. Naast onze kledingcollectie hebben we ook een selectie van mooie, eerlijke en vaak handgemaakte lifestyle-producten.

Het cafe zorgt voor de verbinding. Hier komen onze taalmaatjes, vrijwilligers en klanten same. Verschillende werelden die elkaar ontmoeten. We hanteren een kleine en daardoor eenvoudig te hanteren menukaart. Er worden authentieke, originele gerechten geserveerd die deels gemaakt worden door de medewerkers en deels door Syrische beginnende cateraars. Gasten komen voor een goede kop koffie, staan open om nieuwe smaken te proeven en genieten van het interieur en de reuring.

Atelier
atelier
Mode
Mode
Mode
WInkel
Winkel
Restaurant
atelier

Praktische informatie

E-mail: eveline@sur-atelier.nl
Telefoon: 0614656030
Adres: Gedempte Oudegracht 87, 2011 GN, Haarlem
Aantal FTE’s: 12
Opgericht in: 2015
Impact categorie: Arbeidsparticipatie, Circulair & duurzaam, SROI
Diensten en producten: Geschenken, Interieur mode & kunst
Waar opereer je?: Landelijk
Back To Top